1. Alegere pompa pentru injectat rasina / suspensie de ciment (epoxidica, poliuretanica, acrilica)

Alegerea echipamentului adecvat lucrarii depinde de mai multe aspecte:
- Materialul ce urmeaza a fi utilizat (rasina, suspensie de ciment, silicati etc)
- Dimensiunea lucrarii si estimarea consumului de material
- Locatia si conditiile specifice ale constructiei (Ex: in tuneluri sunt interzise unitatile cu motor electric datorita riscului de explozie)
- Disponibilitatea energiei electrice la lucrare

Mai jos sunt specificatiile celor mai recomandate unitati si beneficiile acestora:

1.1 Pompa manuala

Pompa de injectare manuala este recomandata pentru lucrari mai mici de injectat cu rasina. Dezavantajul pompelor manuale consta in lipsa de control a presiunii (in timpul lucrarilor pot fi atinse presiuni de pana la 400 de bari) precum a unui manometru si se pot provoca daune zidariei sau batonului.

Pompele manuale pot fi utilizate doar pentru rasini si fluide fara pigmenti sau a suspensii de ciment. Nu pot fi utilizate la lucrari de injectat silicati sau fluide alcaic ridicate.

Avantaje

- Ideala pentru cantitati mici

- Cost mic de achizitie

- Usor de manevrat

Dezavantaje

- Timp pierdut datorita umplerilor succesive cu material

- Limitata la injectat rasina si fluide

- Nu exista control al presiunii

Accesati pagina de prezentare pompe manuale de injectat rasina.


1.2 Pompa manuala cu piston

Avantaje

- Pentru cantitati mici de material

- Utilizari universale,  usor de manevrat, curatat si de punere in lucru

- Versiune bicomponenta

- Modele pentru 100 sau 250 bari

Dezavantaje

- Actionare manuala

- Limitata la injectat rasina si preamestecate

- Presiunea nu este ajustabila

Accesati toate pompele de injectie cu piston.

1.3 Pompa electrice de injectie Jumper I si Jumper II

Pompele electrice de injectie Jumper I si Jumper II sunt concepute sa lucreze cu rasini, fiind actionate de bormasina electrica. Rasinile bicomponente sunt mixate in afara pompei si apoi incarcate in rezervor. Avantajul major in utilizarea acestor pompe, consta in usurinta de transportare, simplitatea in operare si a operatiilor de curatare.

Presiunea maxima de lucru pentru Jumper I este de 400 bari in timp ce la Jumper II este de 300 bari cu posibilitate de ajustare.

Avantaje Jumper I

- Usor de transportat

- Simpla in operare

- Presiune maxima 400 bari

- Actionare cu bormasina electrica

- Cost mic de achizitie

Dezavantaje

- Presiunea nu este ajustabila

- Fara circuit de retur

Avantaje Jumper II

- Presiune ajustabila pana la 300 de bari

- Circuit de retur

- Manometru cu ecartament de siguranta

Dezavantaje

- Nu se poate utiliza la lucrari cu pericol de explozie

- Poate injecta doar rasina

Pompele manuale, pompele de mana cu piston si electrice Jumper I si II sunt recomandate pentru injectat rasina epoxidica, poliuretanica sau acrilica si nu pot lucra cu materiale lichide, precum silicati.

 

2. Rasina / suspensie de ciment si lichide (silicati, fungicide etc)

2.1 Pompa electrica cu membrana pentru injectii

Pentru lucrari de injectii cu fisuri de cel putin 10m, este recomandat sa utilizati o pompa electrica pentru a putea oferi beneficiarilor un termen mic de executie si servicii profesionale de calitate. Pompa cu membrana are avantajul ca poate fi folosita la lucrari universale, precum cele de injectat rasini, lichide, solventi sau suspensii de ciment in cantitati mici si cu granulatie mai mica de 0,010 mm. Pentru alimentarea cu material, pompa esta dotata cu rezervor gradat de 6L cu capac. Alt avantaj consta in manevrabilitatea si usurinta in utilizare si a faptului ca necesita doar energie electrica 230V pentru a fi pusa in lucru, fara surplus de aer comprimat. Presiunea de iesire a materialului poate fi ajustata intre 0 si 230 bari cu ajutorul regulatorului integrat.

Asadar, un factor important in alegerea pompei potrivite consta in rata performantei, raportata la dimensiunea lucrarilor.

Mai trebuie tinut cont si tipul rasinii de injectie, deoarece vascoszitatea poate sa difere, atingand pana la 1000 mpas (o cafea are, in medie, 20 mpas). Prin urmare, necesitatea unei pompe cu capacitate mare de livrare este utila pentru a transporta si injecta rasini cu vascozitate mare. Daca pompa are performante minime sau la limita, rasina nu o sa fie transportata.

Pe langa lucrarile de injectie, pompele electrice cu membrana sunt foarte versatile si se pot adapta usor pentru lucrari de vopsitorie daca se adauga ca echipament suplimentar de lucru, un pistol de vopsit airless, furtun si duza. In concluzie, achizitionand si un kit pistol airless cu furtun, domeniul de utilizare al pompei creste si se pot pulveriza o multime de materiale, precum: vopseluri lavabile, fungicide, lacuri, umpluturi etc.

Avantaje

- Operatii de injectari rapide si economice

- Ideala pentru lucrari mai mari

- Usor de transportat

- Nu necesita aer comprimat suplimentar

- Disponibila varianta cu cadru fix sau cu roti

- Poate fi folosita si ca pompa airless

- Gama larga de aplicatii

- Presiune reglabila fara trepte

- Rezervor de 6L inclus

Pompa A 4000 pe cadru

Dezavantaje

- Nu este adecvata pentru zone cu pericol de explozie

- Mentenanta este importanta pentru o durata lunga de viata

- Motorul nu se opreste cand presiunea dorita este atinsa

Pistol injectie presiune ridicata

Pompa A 5000 pe cadru cu roti

Kit pentru injectii de inalta presiune

Nota* Pentru a beneficia de un debit mai mare de material sau pentru a utiliza 2 pistoale simultan, va recomandam pompele cu debit de aproximativ 6.5 L / min, cum ar fi pompa cu membrana A 10000.

2.2 Echipament special, bicomponent - pentru injectat gel

Pentru injectarea profesionala cu 2 sau mai multe componente cu durata scurta de viata, precum gelurile acrilice sau poliuretanice, este necesar sa folositi pompe speciale cu mixer static care realizeaza amestecul materialelor chiar inainte de a fi injectate in beton sau zidarie. Pentru geluri acrilice pot fi utilizate pompe cu mixer static care fac un amestec de 1:1 iar pentru poliuretanice, pot fi necesare mixare statice cu raport de amestacare de pana la 1:15.

BMP 14025 SS

- Pompa cu piston pneumatic cu pompa de spalare incorporata

- Adecvata pentru geluri acrilice

- Rata de amestec fixa 1:1

- Realizata din INOX

BMP 25015 SS

- Similara cu BMP 14025 SS dar cu debit material mai mare

 

3. Amestecuri minerale, micro cimenturi, lichide

Pentru aplicarea si injectarea produselor minerale, precum a suspensiilor de ciment si micro cimenturilor, este necesar a se utiliza pompe ce pot prelucra materiale pigmentate, rezistente la abraziune.

3.1 Pompa cu snec BMP 5

Pompa electrica cu snec BMP 5 cu debit reglabil fara trepte, este adecvata pentru umplerea si injectarea materialelor minerale cu max. 25 de bari dar si pentru produse lichide, cum ar fi silicati, acizi silicici, parafina, precum si suspensii minerale cu o granulatie de aproximativ 2.5 mm.

Pentru alimentarea cu material, dispune de rezervor cu capacitatea de 6 sau 30 L. BMP 5 poate fi folosita la operatii de vopsitorie folosind accesorii precum lance sau pistol. Debitul mare, de pana la 15 L/min asigura operatii de injectari rapide si economice.

3.2 Pompa cu snec BMP 6

Echipamentul universal pentru utilizarea in domeniul renovarilor si hidroizolatiilor este pompa cu snec BMP 6. Aceasta pompa este un echipament complet pentru umplerea, injectarea sau pulverizarea unei game largi de materiale cu granulatie de pana la 2.5 mm, cum ar fi: mortarul mineral, izolarea bituminoasa, glet si tencuieli fine, mortare comune, vopsele si, de asemenea, acoperiri bituminoase groase si mortare epoxidice. Pentru lucrari de umpleri si injectii este necesar sa alimentati pompa la reteaua de 230V iar pentru vopsit este necesar un compresor cu putere de aer intre 150 L (materiale fine) si pana la 500 L (acoperiri bituminoase) pe minut.

Produsele pe baza de solvent sunt adecvate numai in cantitati mai mici. Nu este recomandata pentru rasini..

 

Avantaje

- Usor de transportat 25 Kg

- Gama larga de aplicatii

- Ideala pentru renovari

- Fiabila si usor de intretinut, detasabila in 3 parti

- Telecomanda patentata

- Retur pentru eliberare presiune

- Debit ajustabil fara trepte

- Poate fi folosita la vopsitorii

Dezavantaje

- Nu este recomandata pentru solventi si rasini


Categorii